Осморо погинулих у нападу на хотел у Триполију

Агенције
Осморо погинулих у нападу на хотел у Триполију

Триполи - Најмање осморо људи, укључујући петорицу страних држављана, убијено је у нападу на луксузни хотел "Коринтија" у Триполију, саопштили су данас либијски безбједносни званичници.

Међу погинулима су двије жене, безбједносни званичник као и двојица нападача, рекао је локалној телевизији директор либијских специјалних одбрамбених снага Махмуд Хамза, пренијела је агенција Ројтерс.

Хамза није саопштио националност странаца који су погинули.

Борци Исламске државе у Либији преузели су одговорност за овај напад.

У поруци на твитеру, огранак Исламске државе у западној Либији саопштио је да су њихови џихадисти упали у хотел, познат по томе што у њему највише одсједају стране дипломате и либијски званичници.

Локална полиција раније данас саопштила је да су наоружани нападачи упали у луксузни хотел у Триполију и узели таоце, након што су убили најмање три припадника обезбјеђења хотела.

Менаџер тог хотела Хасан ал-Абеј је рекао да су петорица маскираних нападача упали у хотел, пуцајући у ваздух.

Ал-Абеј је додао да је хотел евакуисан прије него што су се нападачи сукобили са обезбјеђењем и активирали аутомобил-бомбу на паркиралишту испред хотела.

У Триполију су чести бомбашки напади откад је 2011. у Либији почео грађански рат.

Нападачи се разнијели експлозивом

Више нападача који су јутрос упали у хотел у Триполију активирало је експлозив којим су били опасани, изјавио је портпарол службе безбједности у главном граду Либије.

"Нападачи су упали у хотел и забарикадирали се на 21. спрату хотела, који су опколиле снаге безбједности. Они су након вишечасовне драме активирали експлозив који су носили", изјавио је портпарол.

Други извор из снага безбједности потврдио је ову информацију, преноси АФП.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана