Орбан би мигранте слао на афричко острво

Агенције
Орбан би мигранте слао на афричко острво

Будимпешта - Премијер Мађарске Виктор Орбан рекао је да би Европска унија требало да попише и депортује све нелегалне мигранте и скупи их у избјегличке кампове којим би Унија управљала изван својих граница.

- То би могло да буде острво или обалска зона у сјеверној Африци. Безбједност и снабдијевање би морала да пружи ЕУ јер је то у њеном интересу - рекао је Орбан. Он је нагласио да "они који су дошли нелегално морају бити пописани и послати назад".

- Морамо да формирамо велике избјегличке кампове изван ЕУ. Сви који су дошли нелегално морају бити послати тамо гдје могу аплицирати за азил - додао је мађарски премијер.

Истовремено, предсједник Европске комисије Жан-Клод Јункер критиковао је земље чланице ЕУ што не прихватају избјеглице, из преплављених Грчке и Италије, често због чињенице што су мигранти муслимани.

- Поједине земље ЕУ вјерују да смо "католичке земље" и да "немамо мјеста за муслимане. Такав начин расуђивања сматрам неприхватљивим. Прво долазе људи, а тек онда вјера. Није прво вјера, а онда људи - казао је Јункер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана