Optuženi za obaranje aviona MH-17 izvršio samoubistvo u Ukrajini

Glas Srpske
Optuženi za obaranje aviona MH-17 izvršio samoubistvo u Ukrajini

Moskva - Nacionalne policije Nikolajevske oblasti u Ukrajini saopštila je da je u Nikolajevu 29-godišnji muškarac, koji je radio na mjestu v. d. direktora jednog od regionalnih javnih preduzeća, izvršio je samoubistvo.

"Pokrenut je krivični postupak prema Članu 1 Stav 115 Krivičnog zakona ’ubistvo sa predumišljajem‘, kako zahtjeva postupak u takvim slučajevima. U toku je istraga", navodi se u saopštenju pres-službe policije.

Policija navodi da se tokom incidenta porodica pokojnika nalazila u stanu. Muškarac je umro na putu do bolnice.

Prema pisanju lokalnog lista "Novosti N", ispostavilo se da se radi o Vladislavu Vološinu, koji je optužen za napad na "boing 777" avio-kompanije "Malezija erlajns" na istoku Ukrajine.

List piše da je moguće da je Vološin izvršio samoubistvo zbog finansijskih problema vezanih za remontne radove na međunarodnom aerodromu grada Nikolajeva, u kome je on radio kao v. d. direktora.

Putnički avion "boing 777" kompanije "Malezija erlajns", koji je letio na liniji MH-17 iz Amsterdama za Kuala Lumpur, srušio se 17. jula 2014. na istoku Donjecke oblasti. U nesreći je poginulo 283 putnika i 15 članova posade — građana 10 država.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana