Operacija na Atlantiku, zaplijenjene još dvije tone droge

Agencije
Operacija na Atlantiku, zaplijenjene još dvije tone droge

Madrid - Nakon što je prošle sedmice od dilera na jahti "Amsterdamer" oduzeta 1,1 tona kokaina, juče je španska policija izvela još jednu uspješnu akciju, u kojoj su uhapšena trojica članova posade i njihova dokumenta se provjeravaju.

Španska vojna mornarica i policija su juče ujutru, u Atlantskom okeanu, presrele ribarski brod pod nazivom  (Morž), koji je plovio pod zastavom republike Palau. U njemu se, u potpalublju, nalazilo oko 1.950 kilograma kokaina, podijeljenog u 85 najlonskih vreća, a policija je uhapsila četiri člana posade tog broda. Brod je nakon toga prevezen u najbližu špansku luku.

Španski mediji prenose da je akciju izvela posebna grupa za specijalne operacije GEO, kao i da se akcija desila bukvalno na pučini okeana, 800 kilometara od Kanarskih ostrva. Ipak, uprkos najavama, policija do sada nije objavila više detalja o samoj akciji, kao ni imena uhapšenih, pa se pretpostavlja da su u toku provjere identiteta i dosijea.

U prošlonedjeljnoj zajedničkoj akciji Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, policija Kraljevine Španije i Hrvatske, zaplijenjena je 1,1 tona kokaina na jahti "Amsterdamer". Luksuzna jahta na kojoj je izvršena racija dugačka je 16 metara, a kokain, čija je vrijednost na tržištu mogla da dostigne i do 44 miliona evra, je bio skriven u potpalublju.

Policija još ne saopštava imena uhapšenih

U međunarodnoj akciji uhapšene su tri osobe zbog sumnje da su na jahti krijumčarile kokain: u pitanju je jedan Srbin i dvojica Hrvata. Istog dana, u Valensiji je uhapšeno više članova iste kriminalne grupe, najvjerovatnije dilera. Prema riječima ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića, ova akcija bila je jedna od najvećih posljednjih godina, donosi Blic.

Droga iz Šarićevog Urugvaja?

Španski mediji spekulišu da je droga zaplijenjena u poslhednjoj akciji putovala ka Evropi iz Urugvaja. Poznato je da su luke ove latinoameričke države bile snažno uporište narko-kartela Darka Šarića, te da je preko njih snabdijevao evropsko tržište narkoticima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana