Odzvonilo ustašovanju - Beč pokrivaju specijalci

Srna
Odzvonilo ustašovanju - Beč pokrivaju specijalci

Beč - Bečka policija izvešće na ulice brojne snage zbog večerašnje utakmice Mundijala Hrvatska-Engleska, a posebna pažnja biće posvećena naselju Otakring, u kojem je nakon pobjede Hrvata nad Rusima u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva bilo mnogo ustaških ispada i uzvikivanja nacističkih slogana.

Ovih dana, među policajcima je sprovedena brza edukacija u vezi sa ustaškim simbolima tako da njihovo isticanje ne bi prošlo neprimijećeno, kao što je bio slučaj nakon utakmice sa Rusijom.

U bečkoj policiji upozoravaju da će opomenuti one koji budu isticali ustaške simbole, te da će svaki nered biti strogo kažnjavan.

Mediji podsjećaju da ovakvih problema nije bilo od Evropskog prvenstva 2008. godine, kada su hrvatski navijači pravili incidente.

Među policijskim snagama koje dolaze u bečko naselje Otakring biće i specijalne snage policije, kao i policijski psi.

Na fotografijama i snimcima slavlja nakon utakmice sa Rusijom na Mundijalu mogli su se vidjeti hrvatski navijači koji nacistički salutiraju, te zastave na kojima se vidi ustaško “U” i šahovnica sa prvim bijelim poljem, koja je bila simbol ustaške Nezavisne Države Hrvatske.

Novinari su posjetili i pab ispred kojeg su se mogli vidjeti i čuti nacistički pozdravi i na kojem je bila istaknuta ustaška zastava.

Gosti kažu da bi u Austriji trebalo zabraniti ustaške simbole, kao što su zabranjeni fašistički, a šef paba objašnjava da je tu zastavu u euforiji nakon pobjede nad Rusijom postavio neki gost.

Iz paba upozoravaju da će zabraniti ulazak svima koji budu imali ustaške simbole, prenose austrijski mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana