Одлучили да свргну Путина

Б92
Одлучили да свргну Путина

Сочи - Лични напади на руског председника Владимира Путина наставак су информацијског рата против Русије, изјавио је шеф Путинове канцеларије Сергеј Иванов.

"Прво су покушали да користе опозицију као полугу за рушење ауторитета власти, али нису успjели", рекао је Иванов на једном пословном скупу у Сочију, а пренијела је руска агенција Тасс.

"Много пре украјинске кризе јасно смо знали да наша домаћа и страна политика не задовољава оне с друге стране Атлантског океана", казао је он.

Иванов је оцјенио да су наводи о "муницији која пробија све врсте панцира произведеној у украјинском дијелу Совјетског Савеза 1974", "манипулација чињеницама и клеветање".

Тај званичник Кремља рекао је да је сигуран да "када је постало јасно да Путинови савезници не могу бити растјерани и да је његова популарност у успону, они су одлучили: Уколико Путин не буде свргнут, ништа не може да се учини са Русијом, и тако су одмах покренули нападе на њига, укључујући и личне нападе".

"Кључни детаљ је и ово, а надам се да ћете се сложити са мном: наш предсједник у јавним говорима никада није себи допустио да користи увредљиве ријечи о било ком шефу државе или владе", рекао је Иванов.

Шеф предсједничке администрације Русије је навео да према најновијим истраживањима јавног мњења становништво све више подржава политички курс земље, нарочито у свјетлу западних санкција уведених Русији.

"Судећи по свим социолошким истраживањима, по мени, становништво 'бесни' и све ватреније подржава политику партије и владе", истакао је Иванов.

Према његовим речима, санкције које се уводе Русији су "такозване", јер "праве санкције уводи само Савет безбедности УН".

"Све остало су једноставно покушаји притиска, а не санкције. Медјутим, Русија је у својој хиљадугодишњој историји и горе преживела, то је бесмислено", казао је Иванов.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана