Објављене тајне преписке Клинтонове

Агенције
Објављене тајне преписке Клинтонове

Вашингтон - За стотинак електронских порука Хилари Клинтон из времена док је обављала дужност државног секретара, утврђено је да су садржале повјерљиве информације, саопштила је америчка дипломатија.

У полемици која угрожава трку Клинтонове за предсједника 2016., Стејт департмент је на својој интернетској страници објавио више од 4.000 и-мејлова које је слала, примала или просљеђивала с приватне адресе и сервера док је била на челу министарства спољних послова.

Стејт департмент, по налогу правосуђа, од прољетос прегледава, разврстава и објављује у етапама, сваки мјесец, стотине и хиљаде службених електронских порука Клинтонове. Министарство је још прије петнаестак дана признало да се шездесетак и-мејлова морало накнадно уврстити међу "повјерљиве". За накнадну провјеру поште Хилари Клинтон задужен је главни обавјештајни инспектор. Стејт департмент је саопштио да је до сада обрадио 25 одсто службене приписке бившег државног секретара која ће се објавити. Правосуђе је одредило да се сва преписка мора објавити до јануара 2016., непуну годину прије предсједничких избора. Њен главни супарник у предсједничкој трци Доналд Трамп рекао је да је Клинтонова "изгубила углед" након ове афере.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана