Објављен снимак бруталне ликвидације Србина у Јоханесбургу VIDEO

Срна
Објављен снимак бруталне ликвидације Србина у Јоханесбургу VIDEO

Јоханесбург - Након вијести да је у Јоханесбургу брутално убијен још један држављанин Србије, у медијима се појавио и снимак ликвидације. У њега испаљено 26 хитаца.

Мушкарац, за ког се вјеровало да је српске националности, упуцан је испред зграде у којој је становао у Брајстону у Јоханесбургу. Ријеч је о, како пише "Блиц", Србину И.Ђ. (59) који је убијен у класичној сачекуши.

Убице су побјегле с лица мјеста и за њима се интензивно трага. У међувремену, у медијима се нашао и снимак бруталне ликивдације.

На снимку се види како маскирани нападачи из аутоматског оружја пуцају из свог аутомобила најприје по возилу И.Ђ., а он је, видјевши то, излетио из аутомобила и дао се у бијег. За њим је потрчао и један од пуцача, који га је убрзо стигао и у његово  тијело сасуо кишу метака.

Истражитељи су касније утврдили да је у њега испаљено 26 хитаца, наводи "Блиц".

Маскирани нападач се потом вратио у свој аутомобил у ком га је чекао помагач и заједно су се одвезли са лица мјеста, а њихов аутомобил је убрзо пронађен на оближњој пољани, запаљен.

"Блиц" наводи и да је И.Ђ. у септембру 2017. године тешко рањен. Он је тада изрешетан у аутомобилу "тојота" коју је паркирао близу једног ресторана, али је тај напад чудом преживио. Доводи се у везу с ратом два зараћена српска клана у Јужноафричкој Републици, па се сумња да је и та пуцњава била повезана са тим.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана