Novi skandali Stros-Kana

Agencije
Novi skandali Stros-Kana

Dominik Stros-Kan (65), koji je poslije (burnog) odlaska iz MMF otpočeo karijeru u privatnom finansijskom menadžmentu i konsaltingu, naišao je na nove poteškoće.

Naime, njegov partner u Leune, Stross-Kahn & Partners, Tijeri Lejn (49), izvršio samoubistvo prije nedjelju dana u Tel-Avivu.

Dominik Stros-Kan je poslije optužbe za seksualno uznemiravanje jedne sobarice u njujorškom hotelu 2011. godine stupio sa dužnosti predsjedavajućeg Međunarodnog monetarnog fonda. Stros-Kan je tada negirao navode optužnice ali se čitav slučaj završio nagodbom sa tužiteljicom. Prije tog skandala, Stros-Kan je važio za najozbiljnijeg kandidata od strane socijalista na francuskim predsjedničkim izborima 2012.

Međutim, bivši predjsednik MMF odlučio je da se posveti privatnom konsaltingu i finansijskom menadžmentu u kompaniji Leune, Stross-Kahn & Partners, registrovanoj u Luskemburgu. Svoje usluge, između ostalog, nudio je i Vladi Srbije.

"Pokušaću da pomognem narodu Srbije da popravimo stanje srpske ekonomije", poručio Dominik Stros-Kan u septembru prošle godine poslije sastanka sa Vučićem, Krstićem i Radulovićem.

U neočekivanom razvoju događaja, Bloomberg News je 20. oktobra prenio dio zvaničnog saopštenja ove kompanije u kojem se kaže da je "Stros-Kan odustao od upravljanja kompanijom kako bi se posvetio drugim aktivnostima". Samo tri dana kasnije, njegov partner Tijeri Lejn skočio je sa jedne zgrade u Tel-Avivu i izvršio samoubistvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana