Нови скандали Строс-Кана

Агенције
Нови скандали Строс-Кана

Доминик Строс-Кан (65), који је послије (бурног) одласка из ММФ отпочео каријеру у приватном финансијском менаџменту и консалтингу, наишао је на нове потешкоће.

Наиме, његов партнер у Leune, Stross-Kahn & Partners, Тијери Лејн (49), извршио самоубиство прије недјељу дана у Тел-Авиву.

Доминик Строс-Кан је послије оптужбе за сексуално узнемиравање једне собарице у њујоршком хотелу 2011. године ступио са дужности предсједавајућег Међународног монетарног фонда. Строс-Кан је тада негирао наводе оптужнице али се читав случај завршио нагодбом са тужитељицом. Прије тог скандала, Строс-Кан је важио за најозбиљнијег кандидата од стране социјалиста на француским предсједничким изборима 2012.

Међутим, бивши предјседник ММФ одлучио је да се посвети приватном консалтингу и финансијском менаџменту у компанији Leune, Stross-Kahn & Partners, регистрованој у Лускембургу. Своје услуге, између осталог, нудио је и Влади Србије.

"Покушаћу да помогнем народу Србије да поправимо стање српске економије", поручио Доминик Строс-Кан у септембру прошле године послије састанка са Вучићем, Крстићем и Радуловићем.

У неочекиваном развоју догађаја, Bloomberg News је 20. октобра пренио дио званичног саопштења ове компаније у којем се каже да је "Строс-Кан одустао од управљања компанијом како би се посветио другим активностима". Само три дана касније, његов партнер Тијери Лејн скочио је са једне зграде у Тел-Авиву и извршио самоубиство.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана