Нови пројектил Пјонгјанга у близини Хокаида

Срна
Нови пројектил Пјонгјанга у близини Хокаида

Токио - Сјеверна Кореја испалила је још један балистички пројектил, који је прошао кроз ваздушни простор јапанског острва Хокаидо и пао у Тихи океан на око 2.000 километара од острва, пренијели су јапански медији.

Из јапанске војске је саопштено да је пројектил који је испалио Пјонгјанг достигао висину од 770 километара и дистанцу од 3.700 километара.

Секретар Владе Јапана Јошиде Суга рекао је да је пројектил био сличан оном који је Пјонгјанг испалио 29. августа.

Локални медији преносе да Влада Јапана није покушала да уништи пројектил и да није нанесена никаква штета јапанским авионима и пловилима, као ни то да на јапанску територију нису пали никакви страни предмети, преноси "Раша тудеј".

Сјеверна Кореја извршила је нови тест након што балистичке вјежбе Јужне Кореје у Јапанском мору.

Сеул испалио два пројектила као одговор Пјонгјангу

Војска Јужне Кореје испалила је два балистичка пројектила "Хјунмо-2" као одговор на посљедњу провокацију из Пјонгјанга, саопштено је из Министарства одбране у Сеулу.
Новинска агенција "Јонхап" је пренијела да је јужнокорејска војска испалила пројектиле само шест минута након што је Пјонгјанг извршио посљедњи ракетни тест.

У саопштењу Министарства одбране наводи се да је један пројектил након 250 километара погодио мету у јапанском мору, док је испаљивање другог пројектила било неуспјешно.

Из Министарства наводе да су пројектили испаљени док је ракета из Сјеверне Кореје још била у ваздуху, што показује да Сеул може брзо да одговори на провокације из Пјонгјанга, преноси ТАСС.


Од 1998. године, шест пута се догодило да сјевернокорејски пројектили или њихови дијелови прелете преко територије Јапана.

Према извјештајима јужнокорејске војске, пројектил је лансиран из подручја Пјонгјанга, остварио је домет од 3.700 километара и висину од 770 километара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана