Нови пораз Мејове, парламент одбацио њен споразум с Бриселом

Танјуг
Нови пораз Мејове, парламент одбацио њен споразум с Бриселом

Лондон - Британски парламент у уторак навече је поново убједљивом већином одбацио споразум о Бреџиту, који је британска премијерка Тереза Меј постигла са званичним Бриселом.

Мејовој је недостајало чак 149 гласова за усвајање споразума, јер се 391 посланик негативно изјаснио о приједлогу споразума премијерке, преноси Реутерс.

Велика Британија би званично требало да изађе из Европске уније 29. марта.

Меј је раније позвала посланике да “демократију ставе испред страначких подјела или личних амбиција”, у очекивању да ће бројни евроскептици у њеној Конзервативној странци и опозициони парламентарци гласати против споразума.

Подсјећајући да је “овај дом раније већ гласао против договора”, Меј у парламенту прије гласања обећала да ће, ако јој парламент опет каже “не”, у сриједу дати на гласање одлуку о изласку из Уније без договора.

“Мислим да сви треба да знају, они који желе да до Бреџита дође, да ризикују да Бреџита уопште не буде ако не изгласамо овај споразум”, истакла је премијерка.

Меј је сусрет са својим конзервативним посланицима уочи гласања о споразуму назвала “довољно добрим”.

На питање је ли састанак прошао добро, Меј је новинарима одговорила “довољно”.

Конзервативни посланици и министри присуствовали су састанку неколико сати уочи гласања парламента о измијењеном споразуму Меј и ЕУ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана