Нови масакр у САД: Ушетао у цркву током службе, убијено најамње 27 особа

Агенције
Нови масакр у САД: Ушетао у цркву током службе, убијено најамње 27 особа

Сан Антонио - Наоружани нападач убио је најмање 27 људи у баптистичкој цркви у граду Сатерленд Спрингс у Тексасу, када је мирно ушетао у цркву током службе и отворио ватру.

Међу страдалима има и дјеце, а рањено је двадесетак људи. Међу мртвима је и нападач, али засад није јасно да ли га је убила полиција или је одузео себи живот.

Мотив напада није познат, а у истрагу су се укључили агенти ФБИ. Свједоци кажу да су чули тридесетак метака током напада, који се десио око 11.30 часова по локалном времену.

Према незваничним информацијама, нападач је бјелац стар око 20 година.

Како су саопштили званичници, црква је била пуна током недјељне мисе. Пастор и његова супруга нису били присутни, али је међу убијенима њихова 14-годишња ћерка.

Након напада дошло је до кратке потјере колима, која је завршена смрћу нападача.

"Детаљи су и даље нејасни, али засад знамо да има око 27 мртвих и више од 20, 25 повређених", рекао је локални комесар Алберт Гомез.

Према незваничним информацијама, нападач је био у "пуној ратној опреми" и пуцао је из полуаутоматског оружја.

До напада долази само мјесец дана након што је 64-годишњи Стивен Педок са прозора хотелске собе убио 58 особа и ранио више од 500 људи током концерта у Лас Вегасу.

Педоков напад, засад непознатог мотива, најсмртоносније је масовно убиство те врсте у америчкој историји.

Заједно са нападом у Тексасу, гдје би број жртава могао да расте, само у послједњих десет година у САД је у пет сличних злочина убијено скоро 200 људи.

Поводом напада су се огласили предсједник Доналд Трамп, његова супруга, гувернер Тексаса Грег Абот, а порука је стигла и из Неваде, која се и даље опоравља од напада у Лас Вегасу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана