“Nova OVK” razbijena u Italiji

Tanjug
“Nova OVK” razbijena u Italiji

Rim - Italijanska policija uhapsila je na Siciliji 17 osoba, od kojih i nekoliko Albanaca, uključujući i navodnog pripadnika grupe koja sebe naziva “Nova oslobodilačka vojska Kosova”, piše lokalna “Sicilija”.

Oni su optuženi za šverc oružja i dijamanata, pranje novca i krijumčarenje migranata sa Balkana, prenijela je “RTS”.

Policijska akcija, kako navodi sicilijanski dnevnik, sprovedena je u saradnji sa kosovskom policijom, a grupa kojoj su uhapšeni pripadali kontrolisali su dio mafijaških poslova u Palermu, Komu, Varezeu, Milanu, Trstu i Lucernu.

Prema navodima policije, ova grupa je švercovala oružje, cigarete, zlato i dijamante, prala novac i krijumčarila migrante sa Balkana ka Švajcarskoj i Njemačkoj.

Devetorica uhapšenih su identifikovani kao Albanci sa Kosova i iz Makedonije, koji su “uspostavili kontakt između Koza nostre i OVK”, naveli su italijanski mediji, dodajući da su ključni ljudi te veze bili Arben Redžepi i Fatmir Ljatifi.

Oni su za svaki prelaz granica naplaćivali po 3.000 evra, dok su migranti za stalne radne dozvole plaćali po 7.000 evra.

Italijanski mediji navode da jednog od uhapšenih, Fatmira Ljatifija traže makedonske vlasti zbog učešća u pucnjavi u Kumanovu 2015. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana