Njemački specijalci i helikopter u akciji hapšenja opasnog državljanina BiH

radiosarajevo.ba
Njemački specijalci i helikopter u akciji hapšenja opasnog državljanina BiH

Berlin - Jedinica specijalne njemačke policije (SEK) iz Berlina uhapsila je neimenovanog 35-godišnjaka iz Bosne i Hercegovine u Klain Krojc, naselju u blizini Brandenburga.

Osumnjičenog su smatrali opasnim, a bio je i naoružan.

Akcija njemačkih specijalaca izvedena je u utorak oko 15.30 sati, nakon što su  prethodno dobili dojavu da se traženi 35-godišnjak, inače nastanjen u njemačkoj metropoli, krije u Klain Krojcu.

Čak 12 teško naoružanih specijalaca pronašlo je traženu osobu u bivšem građevinskom centru, neposredno pored autobuskog stajališta u selu, piše “maz-online”, a prenosi “radiosarajevo.ba”.

Prema policiji, osumnjičeni nije pružao otpor tokom akcije hapšenja koja je trajala pola sata. U akciji su angažovani specijalci jer je bilo indicija da je državljanin BiH naoružan.

Ne samo to, stanovnici Klaina Krojca primijetili su da iznad njihovog sela kruži i policijski helikopter. Policija nije komentarisala angažovanje helikoptera, ali zna se da se uključuje i kontrola iz vazduha ukoliko postoji opasnost da tražena osoba može pobjeći.

Tužilac Berlina podigao je optužnicu protiv 35-godišnjeg državljanina BIH zbog nanošenja opasnih tjelesnih povreda, ali nisu saopšteni detalji.

(Radiosarajevo.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana