Ништа од олује вијека у САД

Танјуг
Ништа од олује вијека у САД

Њујорк - Милиони људи на истоку САД одазвали су се позиву да се склоне с улица због олује која током ноћи ипак није испунила предвиђања да ће бити једна од најгорих.

 

Метеоролози су испрва предвиђали да би олуја у ноћи између понедјељка и уторка могла донијети сњежне наносе и до метар висине с вјетровима снаге урагана, али су накнадно смањили прогнозу жестине олује.

Могуће је да би и даље могло да падне око пола метра снијега у том дијелу САД, али, упркос најавама, сњежнми рекорди су током ноћи остали нетакнути.

"Градови се буде, саобраћај је и даље у застоју, али је олуја досад 'испоручила' далеко мање снега од предвиђене историјске количине", пише извјештач британског Гардијана у Њујорку.

Нова Енглеска би могла бити најтеже погођена, а не Њујорк гдје су власти тражили од људи да се склоне с улица наводећи да предстоји једна о најгорих олуја.

Брус Саливен из америчке метеоролошке службе рекао је да би у Њујорку, Бостону, Провиденсу и Род Ајланду могло бити највише снијега, висине око пола метра.

Национална метеоролошка служба је током викенда издала упзорење за мећаву у појасу од 400 километара на источној обали САД с јаким вјетром.

Јуче је живот у том дијелу САД утихнуо пошто су званичници тражили од запосленх да иду кући раније, забранили путовања, затворили мостове и тунеле.

Више од 7.700 летова је отказано на сјеверозападу САД, а очекује се да авиосаобраћај неће бити нормализован до сриједе.

Подсјетимо, метеоролози су претходна два дана упозоравали да би сњежна мећава могла бити опасна по животе грађана на источној обали САД.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана