Нијемци покренули страницу за савјетовање потенцијалних радника

avaz.ba
Нијемци покренули страницу за савјетовање потенцијалних радника

Министарство економије и енергетике, Министарство за рад и социјална питања и Савезна егенција за рад Њемачке покренули су интернет страницу “Make it in Germany”, на којој сви заинтересовани могу да добију савјете како да дођу до посла.

Страница служи за информисање интернационалне радне снаге о приликама за каријеру у Њемачкој. Портал је дио офанзиве Њемачке у потрази за квалификованом радном снагом с циљем да се осигура довољан број стручњака у областима у којима недостаје квалификованих радника.

Њемачке власти преко ове интернет странице пружају информације о добијању посла и радне визе, али и објављују конкурсе за отворена радна мјеста, упутствима како испунити апликације, гдје их послати и кога контактирати.

Страница је доступна на више језика, између осталих и на српском, а осим детаљних упутстава понуђен је и број телефона на којем се могу добити све остале информације, преноси “Аваз”.

Развијена је и посебна апликација за мобилне телефоне преко које је могуће да се пријавите за добијање њемачких докумената ако испуњавате посебне услове.

Између осталих, области којима фали радне снаге су ИТ стручњаци, инжињери, његоватељи, љекари и друге.

“Ако сте стручни у свом послу, универзитетска диплома вам и није потребна да бисте добили посао у Њемачкој”, наводи се.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана