Nezakonita svaka operacija bez odobrenja Damaska

Srna
Nezakonita svaka operacija bez odobrenja Damaska

Damask - Sirijski predsjednik Bašar al Asad rekao je da je nezakonita svaka vojna operacija u Siriji bez odobrenja Damaska.

"Znači, ako je na teritoriji Sirije tuđa vojska - to je invazija", rekao je Asad u intervjuu ruskim novinarima.


On je dodao da međunarodna koalicija nikada nije bila ozbiljna po pitanju borbe protiv "Islamske države" ili terorista. Kao jasan primjer Asad je pomenuo grad Raku gdje se postavlja pitanje šta hoće međunarodna koalicija, čiji plan nije borba protiv terorista.

Govoreći o Rusiji, on je rekao da je nivo vojne podrške Rusije "dobar i efikasan" i može da bude povećan ako se ukaže potreba, prenio je TASS.

Asad je rekao da se američka politika zasniva ne na dvostrukim, već višestrukim standardima. "Oni svoju politiku ne zasnivaju na vrijednostima ili međunarodnom pravu, već isključivo na svojim interesima i ponekad balansiraju između različitih uticajnih grupa unutar samih američkih institucija", rekao je Asad.

On je kao primjer različitih standarda pomenuo američke napade na "Islamsku državu" u Mosulu u Iraku, što je ocijenjeno kao dobro, ali isti napadi sirijskih ili ruskih aviona na džihadiste u Alepu radi oslobađanja naroda smatraju se kršenjem ljudskih prava.

On je rekao da je to sasvim normalno za američku politiku i za Zapad generalno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana