Незаконита свака операција без одобрења Дамаска

Срна
Незаконита свака операција без одобрења Дамаска

Дамаск - Сиријски предсједник Башар ал Асад рекао је да је незаконита свака војна операција у Сирији без одобрења Дамаска.

"Значи, ако је на територији Сирије туђа војска - то је инвазија", рекао је Асад у интервјуу руским новинарима.


Он је додао да међународна коалиција никада није била озбиљна по питању борбе против "Исламске државе" или терориста. Као јасан примјер Асад је поменуо град Раку гдје се поставља питање шта хоће међународна коалиција, чији план није борба против терориста.

Говорећи о Русији, он је рекао да је ниво војне подршке Русије "добар и ефикасан" и може да буде повећан ако се укаже потреба, пренио је ТАСС.

Асад је рекао да се америчка политика заснива не на двоструким, већ вишеструким стандардима. "Они своју политику не заснивају на вриједностима или међународном праву, већ искључиво на својим интересима и понекад балансирају између различитих утицајних група унутар самих америчких институција", рекао је Асад.

Он је као примјер различитих стандарда поменуо америчке нападе на "Исламску државу" у Мосулу у Ираку, што је оцијењено као добро, али исти напади сиријских или руских авиона на џихадисте у Алепу ради ослобађања народа сматрају се кршењем људских права.

Он је рекао да је то сасвим нормално за америчку политику и за Запад генерално.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана