Nestao Tviter nalog Džulijana Asanža

Srna
Nestao Tviter nalog Džulijana Asanža

Njujork – "Tviter" nalog osnivača "Vikiliksa" Džulijana Asanža nestao je u nedjelju uveče, a korisnici društvenih medija su zbunjeni i pitaju se šta se desilo.

Nekoliko korisnika smatra da je Asanž izbrisao svoj nalog, ali neki misle da ga je kompanija "Tviter" suspendovala, prenosi "IB Tajms".

Nalog ŽJulianAssange, ne postoji, razlog je za sada nepoznat a izvor blizak "Vikiliksu" rekao je da nije upoznat sa planovima Asanža sa deaktivira svoj nalog.

Kako se navodi, šanse da je "Tviter" suspendovao Asanžov nalog su male, jer on ne spada u kategoriju pojedinaca čije će naloge deaktivirati sajt socijalnih medija.

Kompanija "Tviter" je 18. decembra postavila nova pravila u vezi sa suspenzijom naloga, prema kojima će ukloniti bilo koju osobu, koja je povezana sa grupama mržnje na bilo koji način.

Istovremeno, korisnici društvenih mreža izrazili su zabrinutost za bezbjednost Asanža, jer je njegov nalog nestao samo nekoliko dana nakon navodne pljačke u kancelariji madridskog odeljenja "Vikiliksa" Baltasara Garsona.

Asanž je australijski novinar. Osnovao je sajt "Vikiliks" 2006. na svom kućnom serveru. Od tada je objavio na stotine hiljada dokumenata o ubistvima u Keniji, o toksičnom otpadu u Obali Slonovače, Sajentološkoj crkvi, zatvoru Gvantanamo, bankama poput Julijus Ber i Kaupting, ratovima u Avganistanu i Iraku, kao i diplomatske depeše američkih ambasada i konzulata u svijetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana