Нестао Твитер налог Џулијана Асанжа

Нестао Твитер налог Џулијана Асанжа 26.12.2017 06:07 | Срна

Њујорк – "Твитер" налог оснивача "Викиликса" Џулијана Асанжа нестао је у недјељу увече, а корисници друштвених медија су збуњени и питају се шта се десило.

Неколико корисника сматра да је Асанж избрисао свој налог, али неки мисле да га је компанија "Твитер" суспендовала, преноси "ИБ Тајмс".

Налог ЖЈулианАссанге, не постоји, разлог је за сада непознат а извор близак "Викиликсу" рекао је да није упознат са плановима Асанжа са деактивира свој налог.

Како се наводи, шансе да је "Твитер" суспендовао Асанжов налог су мале, јер он не спада у категорију појединаца чије ће налоге деактивирати сајт социјалних медија.

Компанија "Твитер" је 18. децембра поставила нова правила у вези са суспензијом налога, према којима ће уклонити било коју особу, која је повезана са групама мржње на било који начин.

Истовремено, корисници друштвених мрежа изразили су забринутост за безбједност Асанжа, јер је његов налог нестао само неколико дана након наводне пљачке у канцеларији мадридског одељења "Викиликса" Балтасара Гарсона.

Асанж је аустралијски новинар. Основао је сајт "Викиликс" 2006. на свом кућном серверу. Од тада је објавио на стотине хиљада докумената о убиствима у Кенији, о токсичном отпаду у Обали Слоноваче, Сајентолошкој цркви, затвору Гвантанамо, банкама попут Јулијус Бер и Кауптинг, ратовима у Авганистану и Ираку, као и дипломатске депеше америчких амбасада и конзулата у свијету.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица