Неонациста са Флориде прешао у ислам и убио цимере

Танјуг
Неонациста са Флориде прешао у ислам и убио цимере

Тампа - Младић с Флориде убио је своја два цимера и рекао полицији да је то учинио зато што су били неонацисти и омаловажавали су његово недавно преобраћање у ислам.

Девон Артурс (18) рекао је полицији да је доскоро дијелио неонацистичка убјеђења са својим цимерима, али да се преобратио у ислам, наводи се у судској документацији и изјави коју је јуче објавила полицијска станица града Тампе, преноси АП.

Артурс се терети по двије тачке за првостепено убиство, двије тачке за тешки напад са намјером да почини злочин, као и по три тачке за оружану отмицу.

Како се наводи у судским документима, у стану у граду Тампа, гдје су се налазила тијела жртава
22-годишњег Џеремија Химелмана и 18-годишњег Ендрјуа Онесчука, истражитељи су пронашли нацистичке и расистичке симболе, урамљену слику бомбаша из Оклахома ситија Тимотија Меквеја, експлозиве и радиоактивне супстанце, а испред стана стајао је и плакао у војној униформи четврти цимер Брендон Расел. Федерални агенти ухапсили су и Расела (21), под оптужницом у вези са експлозивима.

Како је ФБИ саопштио, Расел је "признао своја неонацистичка увјерења" и навео да је био члан групе "Атомвафен", што је њемачки назив за "атомско оружје".
Градоначелница Кејтлин Браун, портпаролка националне гарде Флориде, потврдила је да је Расел припадник Националне гарде Флориде. Низ трагичних догађаја започео је у петак када је Артурс два купца и једног запосленог узео за таоце под пријетњом оружјем у продавници цигарета.

- Он је рекао да је узнемирен због америчког бомбардовања његових муслиманских земаља - наводи се у полицијском извјештају.
Полиција је, како се наводи, успјела да га наговори да пусти таоце и баци оружје, а он је након што је приведен признао кривицу за убиство двојице цимера и упутио их ка стану у ком су живјели.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана