Наводи о умијешаности Москве су пропаганда

Срна
Наводи о умијешаности Москве су пропаганда

Москва - Руски министар спољних послова Сергеј Лавров рекао је данас да Москва сматра да су наводи о њеној умијешаности у тровање бившег руског обавјештајца Сергеја Скрипала пропаганда.

Лавров је додао да Русији нису достављене никакве конкретне чињенице о умијешаности Москве у овај догађај.


Истовремено, додао је шеф руске дипломатије, Москва је спремна да пружи сваку помоћ у истрази о том инциденту, пренио је "Спутњик".

Британска полиција саопштила је раније ове седмице да су мушкарац и жена пронађени без свијести на клупи у трговачком центру у Селизбурију.

Обоје су у критичном стању и лијече се од излагања непознатој супстанци. Касније је потврђено да је ријеч о Скрипалу, који је добио азил у Британији послије размјене шпијуна са Русијом, и његовој кћерци Јулији.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да Москва нема никаве информације о томе шта би могао да буде разлог овог инцидента и напомено да је Русија отворена за сарадњу.

Он је одбио да коментарише спекулације о наводној умијешаности Русије.

Скрипал је 2006. године осуђен на 13 година затвора у Русији јер је сарађивао са британском службом МИ6 и достављао јој имена руских агената на тајним задацима у Европи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана