Napad tokom molitve u džamiji, nastradalo 30 ljudi

Agencije
Napad tokom molitve u džamiji, nastradalo 30 ljudi

Dubai - Najmanje 30 osoba je danas poginulo ili ranjeno u samoubilačkom bombaškom napadu koji se dogodio tokom molitve u šiitskoj džamiji na istoku Saudijske Arabije.

Zasad niko nije preuzeo odgovornost za napad, prvi na šiite u Saudijskoj Arabiji od novembra prošle godine kada je osam osoba ubijeno tokom vjerske proslave, takođe na istoku zemlje.

Jedan od svjedoka je naveo da je u džamiji u selu Katif odjeknula snažna eksplozija i da je, prema njegovoj procjeni, najmanje 30 ljudi poginulo. Kako se navodi, u džamiji je bilo 150 osoba.

Pozivajući se na novinare koji izvještavaju sa lica mjesta, televizija Al-Arabija je javila da je najmanje šest osoba poginulo.

Na društvenim mrežama objavljena je i fotografija tijela mladića za kog se vjeruje da je izveo samoubilački napad.

Rojters navodi da bi ovaj napad mogao da produbi jaz između sunita i šiita u Zalivu, gdje su tenzije sve veće tokom višenedjeljne operacije koalicije, predvođene Saudijskom Arabijom, protiv šitskih pobunjenih Huta u Jemenu.

Istovremeno u Jemenu je u Sani eksplodirala bomba u džamiji Huta. Ranjeno je 13 osoba, a odgovornost za napad je preuzela Islamska država.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana