Напад током молитве у џамији, настрадало 30 људи

Агенције
Напад током молитве у џамији, настрадало 30 људи

Дубаи - Најмање 30 особа је данас погинуло или рањено у самоубилачком бомбашком нападу који се догодио током молитве у шиитској џамији на истоку Саудијске Арабије.

Засад нико није преузео одговорност за напад, први на шиите у Саудијској Арабији од новембра прошле године када је осам особа убијено током вјерске прославе, такође на истоку земље.

Један од свједока је навео да је у џамији у селу Катиф одјекнула снажна експлозија и да је, према његовој процјени, најмање 30 људи погинуло. Како се наводи, у џамији је било 150 особа.

Позивајући се на новинаре који извјештавају са лица мјеста, телевизија Ал-Арабија је јавила да је најмање шест особа погинуло.

На друштвеним мрежама објављена је и фотографија тијела младића за ког се вјерује да је извео самоубилачки напад.

Ројтерс наводи да би овај напад могао да продуби јаз између сунита и шиита у Заливу, гдје су тензије све веће током вишенедјељне операције коалиције, предвођене Саудијском Арабијом, против шитских побуњених Хута у Јемену.

Истовремено у Јемену је у Сани експлодирала бомба у џамији Хута. Рањено је 13 особа, а одговорност за напад је преузела Исламска држава.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана