Najmanje 86 mrtvih u eksplozijama u Ankari VIDEO

Glas Srpske
Najmanje 86 mrtvih u eksplozijama u Ankari VIDEO

Ankara - Najmanje 86 ljudi je poginulo, a više od je 100 ranjeno u eksplozijama koje su odjeknule danas u blizini željezničke stanice u centru Ankare, saopštilo je tursko Ministarstvo zdravlja. Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan snažno je osudio napad, ističući da su meta napada bili jedinstvo države i njen mir.

Predstavnici turske vlade ocenili su da su eksplozije teroristički akt, a istražni tim smatra da je za njih odgovoran bombaš-samoubica. Turski premijer Ahmet Davutoglu održaće tim povodom sastanak sa šefovima bezbjednosnih snaga, saopštio je kabinet premijera.

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan snažno je osudio dvostruki bombaški napad danas u Ankari u kome je poginulo najmanje 50 ljudi, ističući da su meta napada bili jedinstvo države i njen mir.

Erdogan je pozvao na „solidarnost i odlučnost kao najvažniji odgovor na teror", navodi se u pisanom saopštenju iz kancelarije predsjednika.

Turski predsjednik je poručio da su oni koji stoje iza napada imali za cilj da izazovu podijele između djelova društva, prenio je Rojters.

Prema podacima Si-En-En Turk, na mjestu eksplozije nalazi se veliki broj kola hitne pomoći. 

Jutros su na ovom mjestu počeli da se okupljaju aktivisti sindikata koji su planirali da održe miting podrške miru i osude akcije terorističkih organizacija.   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana