Na sjeveru sukobi islamista i pobunjenika

Srna
Na sjeveru sukobi islamista i pobunjenika

Damask - Militanti "Islamske države" ušli su u sirijsko opoziciono uporište na sjeveru zemlje, te se sukobili sa pobunjenicima na obodu grada, saopštile su danas sirijske opozicione grupe i mediji bliski džihadistima.

Više od 160.000 civila zarobljeno je usljed borbi koje su primorale evakuaciju jedne od svega nekoliko preostalih bolnica u ovoj oblasti, a koja funkcioniše pod pokrovitenjstvom međunarodne medicinske organizacije Ljekari bez granica.


Borci "Islamske države" izveli su dva samoubilačka-bombaška napada usmjerena na "opozicione snage" u blizini grada Mara, navodi se u saopštenju novinske agencije "Amak" bliske islamistima.

Nakon samoubilačkih napada, džihadisti su ušli u Maru i započeli borbe u gradu, javila je danas "Sirijska opservatorija za ljudska prava" sa sjedištem u Velikoj Britaniji, prenosi AP.

Teritorijalna osvajanja oko pobunjenih uporišta Mare i Azaza, sjeverno od grada Alepa, predstavljaju udarac za Tursku i pobunjenike koji uživaju podršku Saudijske Arabije, a koji se bore da zadrže uporište u regionu.

Ovim se dokazuje i sposobnost "Islamske države" da organizuju velike ofanzive i zauzme nove oblasti, uprkos brojnim nedavnim teritorijalnim gubicima u Siriji i Iraku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana