Na “crni petak” pucnjava i ubadanja u tržnim centrima u SAD

Tanjug
Na “crni petak” pucnjava i ubadanja u tržnim centrima u SAD

Vašington - U tržnom centru u Nju Džersiju je, tokom masovne kupovine na “crni petak”, došlo do pucnjave u kojoj je ranjen muškarac, dok su se prestrašeni kupci rastrčali i sakrili po prodavnicama, a u tržnom centru u gradu Sirakjuz dva mušarca su ubodena nožem.

Do pucnjave je došlo u petak uveče u tržnom centru “Mils” u Nju Džersiju, rekla je portparolka gradskih vlasti Keli Martins, dodavši da povrede koje je muškarac zadobio nisu opasne po život, prenosi AP, ne navodeći ko je pucao.

Niko nije uhapšen, a ranjeni muškarac ne sarađuje s policijom, rekla je Martinsova, a američka agencija navodi da policija trenutno analizira snimke nadzornih kamera iz tržnog centra.

Nakon pucnjave, tržni centar je evakuisan, navela je portparolka.

Prema njenim riječima, oko 25.000 ljudi posjetilo je taj tržni centar u protekla dva dana, u želji da kupi robu po cijenama tradicionalno sniženim u petak poslije Dana zahvalnosti u SAD.

U međuvremenu, na “crni petak” nasilje je izbilo u još jednom tržnom centru, u gradu Sirakjuz u američkoj saveznoj državi Njujork, gdje je u policiji lokalnim medijima rečeno da su dva muškarca izbodena oko 16.15.

Za sada se ne zna šta je izazvalo incident u prodavnici “Mejsi”, gdje su policajci pronaši muškarca ubodenog u stomak, dok je drugi muškarac imao rane po drugim dijelovima tela.

Obojica imaju 20-ak godina i prebačeni su u bolnicu, saopštila je policija.

Uprava tržnog centra saopštila je da je riječ o “izolovanom i apsolutno neprihvatljivom” incidentu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana