На Закинтосу ухапшена два младића из Србије

Агенције
На Закинтосу ухапшена два младића из Србије

Два младића из Србије, старости 20 и 22 године, ухапшени су на Закинтосу у области Лаганас, због сумње да су починили неколико крађа, јављају грчки медији.

Новчанице у укупном износу од 7.000 евра, накит вриједности 4.000 евра, један ручни сат и мобилни телефон су плијен крађа младића из Србије који су прије неколико дана дошли на одмор на Закинтос, саопштила је Полицијска управа Јонских острва.

Власник апартмана у Лаганасу гдје су одсели је пријавио младиће полицији и помогао њиховом привођењу, преноси сајт Грчкаинфо.

Наиме, једна од покрадених жртава је управо била власникова кћерка којој су украли 7.000 евра из туристичке агенције која се налазила у оквиру куће у којој су младићи одсјели.

Како преноси локални портал Имеразанте.гр, када је примјећено да је новац нестао из агенције, сумња је пала на њих и позвана је полиција да испита случај.

Током претреса полиција је у апартману младића пронашла 4.000 евра сакривених у чарапама, златан накит укупне вриједности око 4.000 евра, али и мање количине канабиса.

Међутим, ово није све, јер је одјељење за безбједност Закинтоса потврдило њихово учешће и у другим крађама приликом којих су од туриста на плажи украли торбу са одређеном свотом новца, мобилним телефоном и ручним сатом. Током истраге ови предмети су такође пронађени у њиховој соби након чега су враћени жртвама.

Даља истрага је утврдила да су два младића из Србије уз помоћ два саучесника који се још увијек траже, учествовала у још једној крађи златаре.

Тренутно се провјерава учешćе двојице Срба у другим сличним радњама. Они су предати у надлежност тужилаштва острва Закинтос.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана