Moskva ne preduzima mjere odmazde prema ukrajinskim medijima

Srna
Moskva ne preduzima mjere odmazde prema ukrajinskim medijima

Minsk - Rusija ne preduzima nikakve mjere protiv ukrajinskih novinara kao odgovor na progon ruskih masovnih medija u Ukrajini, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

On je u obraćanju na javnoj akademiji bjeloruske predsjedničke administracije u Minsku podsjetio da su svim ruskim medijima zabranjen rad u Ukrajini i da se novinari protjeruju iz te zemlje, u koju im je zabranjen ulaz.


"Ne preduzimamo nikakve mjere odmazde prema ukrajinskim medijima. Ukrajinski mediji na prilično grub način izvještavaju o pitanjima u Rusiji. Njihovi novinari imaju veoma agresivne izjave kada organizujemo konferencije za medije na koje su i oni pozvani. Ali mi nikome ne uskraćujemo ni komunikaciju, niti akreditaciju Ministarstrva spoljnih poslova", rekao je Lavrov.

Lavrov je istakao da je Moskva bila primorana da pojedine američke medije klasifikuje kao strane agente, nakon što su SAD učinile isto u slučaju ruskih novinskih agencija "Raša tudej" i "Sputnjik".

"Međutim, to ne ograničava njihov rad u Rusiji", napomenuo je Lavrov i dodao da propaganda u određenom stepenu može biti prisutna u radu masovnih medija.

Lavrov se tokom govora osvrnuo i na pitanje terorizma i naglasio potrebu za suprotstavljanjem prijetnjama terorista, javio je TASS.

"Profesionalci moraju pronaći načine da na minimum svedu rizik od toga da teroristi koriste društvene mreže i druge digitalne tehnologije, ali da u isto vrijeme ne naruše prava normalnih građana u sferi slobodne komunikacije", izjavio je Lavrov.

Ruski ministar je pohvalio napore da se spriječi to da pedofili upotrebljavaju društvene mreže, kao i zagovaranje "vrijednosti istog pola".

"Učinićemo sve da osigurano naše hrišćanske vrijednosti. Naše pravoslavne vrijednosti bi trebalo da od toga budu zaštićene", zaključio je Lavrov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana