Moskva i Peking osnivaju zajedničku novinsku agenciju

Agencije
Moskva i Peking osnivaju zajedničku novinsku agenciju

Peking - Rusija i Kina osnivaju zajedničku novinsku agenciju koja će raditi u obje zemlje, kao i debatni klub privremeno nazvan Amur dijalog.

- Osnivanje zajedničke novinske agencije predloženo je na rusko-kineskom forumu koji se održava u Pekingu. Takođe, postoji inicijativa za uspostavljanje ekspertskog panela za stalni dijalog zemalja pacifičkog regiona - rekao je šef Odbora za medije ruske Državne dume Jurij Šuvalov.

On je rekao da će oba projekta biti realizovana 2016. godine koja je proglašena godinom ruskih i kineskih medija. On je ocijenio da su ruski i kineski mediji "u fazi rasta kvaliteta" i da će novi zajednički projekti doprinijeti uzajamnom povjerenju, adekvatnoj procjeni događaja širom svijeta i preciznom razumijevanju stavova dvije zemlje.

- To se odnosi na čitav spektar pitanja međunarodne politike, ekonomskog razvoja Evroazijskog kontinenta i spajanja Evroazijske ekonomske unije i ekonomskog regiona 'Put svile' jer su ta dva projekta razvijena u dvije zemlje, ali rade u sinergiji - dodao je Šuvalov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana