Moskva: Pušten ukrajinski poslanik

Agencije
Moskva: Pušten ukrajinski poslanik

Moskva - Poslanik ukrajinske skupštine Aleksej Gončarenko napustio je stanicu milicije u Moskvi, javila je RIA Novosti

Ukrajinska agencija Ukrinform prenijela potvrdu Gončarenkovog advokata o oslobađanju.

RIA Novosti navodi da je u pratnji konzula Ukrajine Genadija Breskaljenka, ranije danas privedeni Gončarenko, ušao u automobil ukrajinske ambasade, gdje su ga čekali advokati, i odvezao se.

Ukrinform prenosi da je advokat Mark Fejgin napisao na njegovom nalogu na "tviteru" da je Gončarenko oslobođen.

Pored toga, ukrajinski predsjednik Petro Porošenko na "tviteru" je napisao da je Gončarenko u ambasadi Ukrajine.

"Upravo sam telefonom razgovarao s njim", napisao je Porošenko a prenosi TASS.

Gončarenko je, kako navodi ruska državna agencija, pozvan sutra kod prekršajnog sudije zbog odbijanja da se povinuje zakonitom zahtjevu pripadnika policije.

TASS je ranije prenio saopštenje pres službe Istražnog komiteta da je istražitelj u odjeljenju policije u kom se Gončarenko ispituje o okolnostima krivičnog dijela prilikom tragičnih događaja u Odesi, od 2. maja prošle godine, zbog kojih je u Rusiji pokrenuta krivična istraga za pokušaj ubistva državljanina Rusije, koji se našao u zgradi u plamenu.

Moskovska policija zadržala je Gončarenka prije marša održanog u pomen opozicionaru Borisu Njemcovu u Moskvi, a RIA Novosti navodi da je Gončarenko poznat po tome što je učestvovao u događajima u Odesi, kada je u paljenju zgrade Doma sindikata poginulo na desetine aktivista "Antimajdana".

Ranije je udruženje "Antimajdan" iznijelo tvrdnju da je Gončarenko neposredno učestvovao u događajima u kojima je poginulo 48 osoba.

Ukrajinske agencije, međutim, prenose izjavu savjetnika ministra policije Ukrajine i poslanika Antona Geraščenka da Gončarenko, kako tvrdi, nije imao nikakve veze sa prošlogodišnjim događajima u Odesi, kao i da su svi poginuli bili građani Ukrajine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana