Moskva: Otvorene laži SAD

Tanjug
Moskva: Otvorene laži SAD

Moskva - SAD snose dio odgovornosti za sukob u Ukrajini jer podržavaju vladu u Kijevu, a američka administracija je sve više vođena otvorenim lažima, tvrdi rusko MSP.

"SAD i dalje podstiču Kijev da silom guši nezadovoljstvo ruskog stanovništva u Ukrajini. Iz toga se može izvesti zaključak da administracija američkog predsjednika Baraka Obame snosi dio odgovornosti i za unutrašnji sukob u Ukrajini i za njegove ozbiljne posljedice", navelo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova, prenio je Rojters.

Ministarstvo navodi da je, sudeći po žestokoj kampanji koju je organizovala protiv Rusije, američka administracija sve više vođena otvorenim lažima u sprovođenju spoljne politike, prenosi Itar-Tass.

Rusko Ministarstvo navodi kao primjer tih laži sinoćnu izjavu portparola Bijele kuće Džoša Ernesta, koji je naveo da je Putin kriv za obaranje malezijskog putničkog aviona iznad zone u istočnoj Ukrajini koja se nalazi pod kontrolom proruskih snaga.

"Ne navode se nikakvi dokazi niti se poziva na činjenice koje bi se mogle razmotriti, što je sada postala praksa Vašingtona", navodi rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana