Moskva: Opipljive posljedice po SAD

Tanjug
Moskva: Opipljive posljedice po SAD

Moskva - Zvanična Moskva upozorila da će nov krug sankcija koje joj je uveo Zapad imati "prilično opipljive posljedice" po Sjedinjene Američke Države.

Moskva je optužila Vašington da želi da kazni rusku vladu zbog njene odlučnosti u sprovođenju sopstvene državne politike.

U saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova se navodi: "Takve odluke Vašingtona mogu samo dodatno da pogoršaju američko-ruske odnose i stvore izuzetno nepovoljnu klimu u međunarodnim odnosima, u kojima je saradnja između naše dvije zemlje često imala odlučujuću ulogu", prenio je Rojters.

"Stvarna šteta od uvođenja tako destruktivnih i kratkovidih mjera će biti prilično opipljiva za Vašington", navodi se u saopštenju.

Rusko ministarstvo je navelo kako se čini da Vašington "radi na jednom jedinom cilju, da se sa nama obračuna zbog naše nezavisne politike koja njima ne odgovara".

Predsjednik SAD Barak Obama izjavio je sinoć da se njegova zemlja pridružuje Evropskoj uniji u uvođenju novih sankcija Rusiji.

"S opsežnim sankcijama koje danas objavljujemo nastavićemo da dodajemo pritisak na Rusiju, uključujući saradnike i kompanije koje podržava ilegalne aktivnosti Rusije u Ukrajini", rekao je Obama.

"SAD uvode nove sankcije u ključnim sektorima ruske ekonomije - energetici, (industriji) naoružanja i finansijama", izjavio je on i naveo da će biti zaustavljen izvoz "specifičnih dobara i tehnologija ruskom energetskom sektoru".

Obama je precizirao da se "proširuju sankcije na još ruskih banaka i kompanija" iz oblasti odbrane. Vašington takođe suspenduje kredite i finansiranje ekonomskih razvojnih projekata u Rusiji, rekao je predsjednik SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana