Moskva: Odmazda u slučaju sankcija

Agencije
Moskva: Odmazda u slučaju sankcija

Moskva - Rusija će preduzeti mjere odmazde ako joj EU uvede nove sankcije, saopštilo je danas rusko ministarstvo spoljnih poslova.

"Nažalost, Evropski savjet, uprkos interesima zemalja članica, popušta pred zemljama koje hoće da sprovode geopolitičke planove da bi povećale konfrontaciju s Rusijom", navodi se u saopštenju.

"Mi se nadamo da će EU biti u stanju da nezavisno sagleda situaciju, odvoji se od stereotipa iz prošlog vijeka i počne konstruktvno da pomaže u rješavanju unutrašnjeg sukoba u Ukrajini", poručilo je ministarstvo, prenio je Itar-Tas.

Ako Rusiji budu uvedene nove sankcije, ona će preuzeti mjere odmazde zarad odbrane svojih interesa, dodalo je rusko ministarstvo.

Lideri Evropske unije saglasili su se na samitu održanoom proteklog vikenda da Rusiji uvedu nove sankcije, koje će stupiti na snagu najkasnije za sedam dana, ukoliko Moskva ne preduzme korake ka smirivanju ukrajinske krize.

"Ekstremno smo zabrinuti zbog pogoršanja situacije u Ukrajini", rekao je predsjednik Evropskog savjeta Herman van Rompej novinarima poslije tog sastanka.

Njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je danas da bi nove sankcije Rusiji mogle da imaju uticaj na njemačku ekonomiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana