Moskva: Američki F-22 omeli napad naših suhoja na ID

Agencije
Moskva: Američki F-22 omeli napad naših suhoja na ID

Moskva - Rusko Ministarstvo odbrane optužilo je SAD da njihovi borbeni avioni ometaju ruske u operacijama protiv Islamske države.

Sa druge strane "Njujork tajms" je objavio da Pentagon optužuje ruske avione da lete previše blizu njihovim u vazdušnom prostoru iznad Sirije.

"U vazduhu iznad zapadne obale reke Eufrat 23. novembra, američki borbeni avioni F-22 omeli su dva aktivna ruska napadača Suhoj-24 u ispunjavanju njihovog borbenog zadatka da unište komandni centar Islamske države u blizini Majadina", rekao je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

On je, kako prenosi Tass, dodao da su "Avioni F-22 ispalili lažne mete" i da su "konstantno izvodili manevre kako bi simulirali borbu u vazduhu".

"Američka strana povodom ovog i mnogih drugih incidenata u vazduhu iznad Sirije nije odgovorila na ruske komande iz baze Hmejmim (u Siriji)", naglasio je Konašenkov.

Kako prenosi ruska agencija, "Njujork tajms" je, pozivajući se na Pentagon, izvijestio da su "ruski borbeni avioni letjeli opasno blizu američkih ratnih aviona u istočnoj Siriji".

Konašenkov je danas naglasio i da je "većina bliskih susreta ruskih i američkih vazdušnih snaga u oblasti Eufrata izazvana američkim pokušajima ometanja uništenja terorista ID."

"Za razliku od ruskih snaga vazdušne odbrane, međunarodna koalicija na čelu sa SAD djeluje nezakonito u Siriji", rekao je Konašenkov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana