Москва: Амерички Ф-22 омели напад наших сухоја на ИД

Агенције
Москва: Амерички Ф-22 омели напад наших сухоја на ИД

Москва - Руско Министарство одбране оптужило је САД да њихови борбени авиони ометају руске у операцијама против Исламске државе.

Са друге стране "Њујорк тајмс" је објавио да Пентагон оптужује руске авионе да лете превише близу њиховим у ваздушном простору изнад Сирије.

"У ваздуху изнад западне обале реке Еуфрат 23. новембра, амерички борбени авиони Ф-22 омели су два активна руска нападача Сухој-24 у испуњавању њиховог борбеног задатка да униште командни центар Исламске државе у близини Мајадина", рекао је портпарол руског Министарства одбране Игор Конашенков.

Он је, како преноси Тасс, додао да су "Авиони Ф-22 испалили лажне мете" и да су "константно изводили маневре како би симулирали борбу у ваздуху".

"Америчка страна поводом овог и многих других инцидената у ваздуху изнад Сирије није одговорила на руске команде из базе Хмејмим (у Сирији)", нагласио је Конашенков.

Како преноси руска агенција, "Њујорк тајмс" је, позивајући се на Пентагон, извијестио да су "руски борбени авиони летјели опасно близу америчких ратних авиона у источној Сирији".

Конашенков је данас нагласио и да је "већина блиских сусрета руских и америчких ваздушних снага у области Еуфрата изазвана америчким покушајима ометања уништења терориста ИД."

"За разлику од руских снага ваздушне одбране, међународна коалиција на челу са САД дјелује незаконито у Сирији", рекао је Конашенков.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана