Mogerinijeva razgovarala sa Lavrovom

Agencije
Mogerinijeva razgovarala sa Lavrovom

Brisel - Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku Federika Mogerini je tokom dvadesetminutnog razgovora sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom razgovarala o problemima isporuke gasa i sprovođenju prekida vatre na istoku Ukrajine.

Mogerinijeva je novinarima izjavila da su razgovarali i o iranskom nuklearnom sporu i kako ohrabriti diplomatsko rješenje sukoba u Libiji.

"Razgovarali smo o načinu rješavanja pitanja isporuke gasa na trilateralnom nivou", istakla je Mogerinijeva, misleći pri tom na Rusiju, Ukrajinu i EU.

Evropska komisija je nešto ranije saopštila da je uputila poziv ruskim i ukrajinskim ministrima energetike da u ponedjeljak, 2. marta, dođu u Brisel radi razgovora o rješenju spora u vezi sa isporukom gasa.

"U ponedjeljak, 2. marta, biće održan sastanak na kojem će učestvovati i ruski ministar energetike. Saglasili smo se da, ukoliko sve protekne u najboljem redu, možemo razviti bilateralnu dimenziju za energetske razgovore između EU i Rusije", naglasila je Mogerinijeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana