Могерини: Вријеме да се коначно заврши косовски конфликт

Срна
Могерини: Вријеме да се коначно заврши косовски конфликт

Брисел - Високи представник ЕУ за спољну политику и безбједност Федерика Могерини рекла је да је вријеме да се коначно заврши косовски конфликт.

Могеринијева је, говорећи на годишњој конференцији амбасадора ЕУ, рекла да вјерује да постоји реална шанса да буде постигнут споразум који ће ријешити сва отворена питања између Београда и Приштине.

“Наредне године је 20 година од рата на Косову и вријеме је да коначно завршимо овај конфликт”, поручила је Могеринијева, објављено је на сајту ЕУ.

Према њеним ријечима, свеобухватни, правно обавезујући споразум требало би да нормализује односе двије стране, да буде у потпуности у складу са међународним правом и да помогне стабилности региона.

“Морамо да урадимо све што можемо, заједно са нашим партнерима у Европи, региону и међународној заједници, посебно у Савјету безбједности УН, како би подржали ове преговоре кроз дијалог и унутар међународне заједнице”, закључила је Федерика Могерини.

Она је рекла да је по питању Балкана претходна година била “невјероватно интензивна”, али да ће мјесеци који слиједе бити “још пресуднији”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана