Младићи из БиХ се тркали у Аустрији и изазвали удес, дјевојка остала непокретна

radiosarajevo.ba
Младићи из БиХ се тркали у Аустрији и изазвали удес, дјевојка остала непокретна

Суђење за саобраћајну незгоду која се догодила 2017. године у Салфелдену у Аустрији, а у којој је повријеђено шест особа, требало би ускоро да почне.

У октобру 2017. године црни BMW 435и, којим је управљао тада 22-годишњи држављанин БиХ, забио се у дрво. Након страховитог налета у дрво, црни спортски купе одбио се на пут и ударио у надолазећу шкоду октавију коју је возио 30-годишњак из Салфелдена.

Блок мотора BMW-а је испао и пао на трећи аутомобил, још један BMW, којим је управљао такође држављанин БиХ. На крају је BMW учесника удеса захватила ватра. 

Пошто су се младићи из БиХ, актери незгоде, међусобно познавали, полиција је већ тада сумњала да су се тркали на регионалном путу Б320.

У међувремену је аустријско тужилаштво склопило мозаик незгоде на основу чега ће 16. априла почети судски процес.

На оптуженичкој клупи наћи ће се двојица држављана БиХ, младићи старости 23, односно 22 године, настањени у Пинцгауу, који се терете за тркање на путу, изазивање опште опасности и удеса у којем је више особа повријеђено, преноси “Радиосарајево.ба”.

Истрагом је утврђено да су младићи током трке на неким дионицама јурили и 230 km/h, иако су имали сапутнике међу којима је била и дјевојка у осмом мјесецу трудноће.

Старији младић с оштећеном гумом убрзао је до 170 km/h, док га је млађи престизао брзином од 190 km/h када се десила стравична несрећа. У једној лијевој кривини 22-годишњак је изгубио контролу над BMW-ом и ударио у дрво.

Биланс несреће - Шест повријеђених особа, двије озбиљно, при чему је жена остала паралисана и прикована за инвалидска колица.

Судија Томас Товило-Моик започеће процес 16. априла. Занимљиво да ће се, осим двојице возача-тркача, пред судијом наћи и двије дјевојке које су им правиле друштво. Оне су оптужене да су полицији дале лажне исказе умањујући брзину кретања оба BMW-а.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана