Младић из БиХ постао херој Шведске, па добио понуду да ради у полицији

Н1
Младић из БиХ постао херој Шведске, па добио понуду да ради у полицији

Прича о стварном хероју, о коме су писали медији широм Европе. Његош Тушевљак, поријеклом из Сарајева, у шведском граду Борос у мају је спасио живот 26-годишњој жени која је са бебом од шест мјесеци скочила у ријеку.

Његош је поријеклом Сарајлија, у Шведској је успјешан спортиста, кик боксер који тренира млађе нараштаје.

Он се присјетио тог мајског дана кад се враћао са посла, када је прелазећи аутом преко једног моста видио да је једна жена оставила колица и са бебом скочила у ријеку.

“Реаговао сам у пар секунди, оставио ауто и скочио за њом. Мислим да би свако други нормалан то урадио”, испричао је гостујући у емисији “Дан уживо” на телевизији “Н1”.

Каже да није размишљао ни секунде и да је његова рекација била интуитивна и импулсивна, јер му је само било битно да спаси живот.

Коментаришући чињеницу да је око 200 људи све гледало са стране, не радећи ништа, Његош каже да му је било криво што нико није реаговао, те да му је један момак пришао да помогне кад је све било готово.

“Изненадио сам се, било ми је тешко, осјећао сам се увријеђеним. Али трудио сам се да не размишљам о томе, битно да је све било у реду”, нагласио је.

Каже да није у директном контакту са женом коју је спасио, али да би је требао срести у једној емисији кад се врати у Шведску.

Његош тврди да је добио понуду да ради у шведској полицији, због свог херојског чина.

“Нисам ни знао да страни држављанин може бити полицајац. Рекли су ми да је могуће и дали ми формуларе да испуним”, казао је.

Каже да је био на разговору код командира полиције, гдје му је објашњено да мора проћи конкурс, али да ће бити примљен сигурно након што прође едукацију.

“Нисам никад размишљао да постанем полицајац, мада сам као дијете гајио жељу да будем инспектор”, објаснио је.

Његош каже да не мисли за себе да је херој, него обична особа која је пробала да спаси некоме живот.

Говорио је и својој професионалној каријери у Шведској, гдје је успјешан кикбоксер и има свој клуб, те истакао да је велика разлика у бављењу спортом у БиХ и Шведској. Казао је да у Шведској држава жели успјех и даје финансијску подршку успјешним спортистима, нарочито ако тренирају младе, те финансира све трошкове путовања и такмичења.

“На нама је само да се трудимо и редамо успјехе”, истакао је.

Испричао је и да помаже једној великој породици из Бањалуке, која живи у лошим условима, да добије кров над главом, те додао да им је прије неколико дана однио једнократну помоћ у храни и хигијени.

“И сам сам као избјеглица живио у лошим условима”, казао је Његош.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана