Млади палили аутомобиле и нападали полицију у Шведској

Млади палили аутомобиле и нападали полицију у Шведској 14.08.2018 16:46 | Tanjug

Стокхолм - Маскирани млади људи запалили су неколико десетина аутомобила током ноћи у Шведској и бацали каменице на полицију, што је изазвало љутиту реакцију шведског премијера, који је осудио то као ектремно организовану ноћ вандализма.

Према ријечима портпарола полиције Ханса Липенса, током ноћи је запаљено око 80 аутомобила, већина у другом по величини шведском граду Гетеборгу, али и мањи број у Малмеу, трећем по велични. 

Липенс је рекао да због тога што је паљење аутомобила почело у готово исто вријеме не може да се искључи да постоји веза међу њима, пренио је АП.

Шведска новинска агенција ТТ изјавила је да су очевици видели маскиране младе људе како бјеже. 

Липенс је навео да је неколико младих људи на лицу мјеста идентификовано.

"Ми смо разговари са њима, али нисмо могли да закључимо да ли су започели пожаре. Разговарали смо са њиховим родитељима", рекао је Липенс локалним медијима.

Две особе старе 16 и 21 годину које живе у предграђу Гетебурга Фролунди гдје је запаљено неколико возила задржано је на испитивању.

Премијер Шведске Стефан Лофвен напао је починиоце питањем: "Шта то забога радите?"

У интервјуу шведском радију он је рекао да је заиста љут и да друштво мора одлучно да реагује.

Он је рекао да пожари изгледају екстремно организовани.

Прилииком паљења аутомобила нико није повријеђен, али су били ангажовани полиција, спасиоци, а грађани су уплашени. © Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица