Мистериозна смрт свједока на суђењу Берлусконију

Агенције
Мистериозна смрт свједока на суђењу Берлусконију

Рим -- Недавна смрт бивше манекенке Иман Фадил, свједокиње у процесу против Силвија Берлусконија и његових “бунга бунга” журки, обавијена је мистеријом.

Она је, како се чини, отрована радиоактивним супстанцама, пренијели су италијански медији.

Фадил (33) примљена је у болницу у близини Милана 29. јануара а преминула је 1. марта, навео је милански тужилац Франческо Греко.

Он је такође рекао да је отворена истрага о том случају.

Према наводима листа Коријере дела сера, болница је спровела испитивања да би схватила шта је изазвало толико погоршање здравља младе жене, а када нису ништа пронашли послали су узорке специјализованој лабораторији у Павији.

Тај лист наводи, цитирајући неименоване изворе, да су 6. марта стигли резултати који су говорили о “присуству мешавине радиоактивних супстанци које није могуће пронаћи у слободној продаји”.

Адвокат Фадил, Паоло Севези, рекао је за агенцију АГИ да му је клијенткиња рекла да се “плаши да је отрована”. Иман Фадил је широј италијанској јавности постала позната 2012, када је изнела своје свједочење у оквиру сексуалног скандала “Рубигејт”, о раскалашним “бунга бунга” журкама које је некадашњи италијански премијер Силвио Берлускони организовао у својој вили у околини Милана, уз присуство веома младих жена. Она је тада рекла да јој је приликом првог доласка у Аркор Берлускони дао коверту с 2.000 евра и рекао јој да се “не увреди”.

Такође, описала је и “перформансе” који су били извођени. Берлускони је негирао да је упознао Фадил, или с њом разговарао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана