Мистерија послије пљачке у Паризу – како су побјегли лопови?

Агенције
Мистерија послије пљачке у Паризу – како су побјегли лопови?

Спектакуларна пљачка златаре у луксузном париском хотелу Риц-Карлтон и даље је тема свјетских медија.

Петорица маскираних пљачкаша су под фантомкама, наоружани сјекирама и вјероватно ватреним оружјем, упали у хотел и украли накит вриједан четири милиона евра.

Тројица пљачкаша, који су улетјели у златару Реза, ухапшени су при покушају бијега из хотела, док су двојица, који су се налазили на задњем излазу, чекајући сараднике, успјела да побјегну.

Бјегунци су изгубили један џак с накитом, али није јасно како су избјегли јаке снаге полиције које су стигле на мјесто пљачке одмах по дојави да је пљачка у току.

Према једном извјештају, побјегли су моторима, а медији наводе и да је један користио мотор, а други аутомобил.

Потврђено је да су пљачкаши из париског кварта Сен Дени, а претпоставља се да су ситни криминалци који су послати да би скупили новац за терористе.

Свједоци причају о паници која је настала у хотелу, помислили су на терористички напад, а и у околним објектима на Плас Вендому су проглашене узбуне.

"Видјела сам мушкарце са пиштољима и онда је мој једини циљ био да изађем одатле. Изашла сам кроз бар, побегла сам, трчала сам и трчала, нашла сам се у подруму и наставила сам да трчим, иако нисам знала гдје се налазим. Нисам знала шта се догодило, мислила сам да се ради о нападу", рекла је дјевојка која се нашла у хотелу Риц.

Један од извора из полиције је навео да је хотел Риц мјесто гдје свој накит излажу свјетски познати златари, а налази се недалеко од зграде Министарства правосуђа, коју наоружани војници чувају 24 сата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана