Milošević se »obratio« Rusima: Zapad je pobesneli pas, setite se sudbine Jugoslavije!

Agencije
Milošević se »obratio« Rusima: Zapad je pobesneli pas, setite se sudbine Jugoslavije!

Moskva - U foajeu ruskog državnog kina u Moskvi „Iluzion“ danas se pojavio plakat sa slikom bivšeg predsjednika Srbije Slobodana Miloševića i njegovim citatima protiv Zapada, ali je ubrzo skinut, prenijela je ruska televizija Dožd.

Internet portal Kinote, posvećen novostima u kinematografiji, preneo je da je taj bioskop isticanjem Miloševićeve fotografije i njegovih citata, u nizu fotografija poznatih režisera, „pozvao na rat sa Evropom“ i „rasplamsavanje međunacionalne mržnje“, prenosi „Dožd“.

Pored Miloševićeve fotografije stajao je tekst, koji se navodi kao njegov: „Rusi! Sada se obraćam svim Rusima, stanovnicima Ukrajine i Belorusije jer vas na Balkanu smatraju takođe Rusima. Pogledajte nas i zapamtite - sa vama čine isto kada ste odvojeni i pokazujete slabost. Zapad - pobesneli pas na lancu - hvata vas za grlo.“

„Braćo, setite se sudbine Jugoslavije. Ne dozvolite da i sa vama tako postupe. Šta će vam Evropa, Rusi“, navodi se u tom tekstu i dodaje: „Mi smo nova tržišta za skupo đubre i američku demokratiju.“

Oleg Bočkov iz Državnog filmskog fonda Rusije, kome pripada kino, rekao je da nema informaciju o istaknutom plakatu i da odluku o kačenju sa njim niko nije usaglašavao.

U samom bioskopu su odbili da komentarišu, navodeći da je plakat već skinut.

Direktor „Iluziona“ Nina Borodačova izjavila je da su plakat štampali i okačili zaposleni u kinu.

„To je naš stav“, dodala je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana