Милитанти пуцали на све што се креће, ученици се крили испод тијела мртвих пријатеља

Агенције
Милитанти пуцали на све што се креће, ученици се крили испод тијела мртвих пријатеља

Пешавар - Након што је завршена истрага и рашчишћавање у војној школи у Пешавару, гдје су пакистански талибани јуче извели напад усмртивши 148 особа, данас је новинарима омогућен улазак у зграду у којој се десила трагедија која је потресла свјетску јавност, јавља Анадолија.

Портпарол војске Пакистана Асим Бајва је открио детаље о нападу на школу. Истакао је да је седам милитаната, од који су неки били обучени у униформе припадника снага безбједности, ушло у школску зграду преко задњег зида. Милитанти су прво упали у конференцијску салу у школи гдје су се сакупили ученици, које су том приликом убили. Портпарол је потврдио да је само у сали том приликом убијено близу 100 дјеце.

Напоменуо је да су поједини ученици убијени док су покушавали да побјегну из зграде. Неки ученици су преживјели напад пакистанских талибана тако што су се сакрили под беживотна тијела својих пријатеља.

"Милитанти су такође бацили бомбе у тоалет гдје су се налазили директор и поједини учитељи. Осим тога, милитанти су на различтим мјестима у згради бацали бомбе", рекао је Бајва.

Према посљедњим информацијама, у нападу је погинуло 148 особа, док су 142 рањене.

Пакистански премијер Наваз Шариф је изјавио да ће смртна казна у тој земљи, која је била обустављена, поново бити уведена против осуђеника за терористичке нападе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана