Метар снијега у Бостону

Агенције
Метар снијега у Бостону

Бостон - Сњежна мећава погодила је Бостон и регију Сјеверна Енглеска, а најмање двије особе су изгубиле живот у невремену.

Највеће падавине забиљежене су у Луненбургу, у држави Масачусетс, гдје је нападало 91.4 центиметра снијега и у Обурну са 88.9 центиметара сњежног прекривача, саопштила је америчка Национална метеоролошка служба.

Око 45.000 потрошача широм Нове Енглеске остало је без струје, саопштиле су локалне електрокомпаније.

У невремену је најмање двоје људи изгубило живот, у Трамбулу у Конектикату 80. годишњак преминуо је у уторак док је лопатом чистио снијег и у округу Сафолк, у предграђу Њујорка погинуо је тинејџер у понедјељак увече када је ударио у бандеру док се санкао на гуми.

Гувернер Масачусетса Чарли Бејкер рекао је да је на неким подручјима те државе нападало и до два метра снијега.

Гувернер је апеловао на житеље Масачусетса да се ако је икако могуће клоне и даље путева.

Жељезнички, аутобуски и подземни саобраћај у Бостону и околини данас је планирано да се уобичајено одвија, једино су предвиђена нека одлагања у јутарњим сатима.

Њујорк, Њу Џерси и Конектикат су ипак избјегли најгору олују, упркос страшним прогнозама метеоролога и званичника.

Забрана путовања у тим државама је укинута, пренијела је британска агенција.

ББЦ преноси да је америчка Национална метеоролошка служба признала да је направила грешку, прогнозирајући "потенцијално историјску мећаву."

Градоначелник Њујорка Бил де Бласио бранио је своја претјерана упозорења на незапамћену мећаву, истакавши да је то радио због тада таквих доступних информација.

Упозорење на мећаву остало је на снази дуж обале од Лонг Ајленда до Мејна, пренио је BBC.

Више од 4.700 летова је у САД отказано у уторак, показују подаци сајта "Флајтавер" од којих је више од 80 одсто са аеродрома у Њујорку, Филаделфији и Бостону, пренијела је агенција Ројтерс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана