Масакр у Њемачкој у режији Дражена Дакића поријеклом из Градишке

 Масакр у Њемачкој у режији Дражена Дакића поријеклом из Градишке 18.09.2017 23:42 | Nezavisne.com

Вилингендорф - Њемачка полиција и даље трага за Драженом Дакићем (40), поријеклом из Градишке, који је у четвртак навече у Вилингендорфу хицима из пушке убио свог шестогодишњег сина, новог момка (34) своје бивше супруге, али и њену рођаку (29).

Полиција сумња да је Дакић и даље наоружан пушком, која је вјероватно из арсенала некадашње ЈНА.

Дражен је, како пишу њемачки медији, ушао кроз башту и почео пуцати одмах с терасе на бившу супругу и њене госте, који су се окупили како би прославили дјечаков полазак у школу.

Његова бивша супруга је преживјела напад, па се вјерује да је она у опасности, а током викенда је око 250 полицајаца претраживало шуму сјеверозападно од Вилингендорфа.

Убицу су тражили и хеликоптером. Престрављеним мјештанима полицајци су поручили да, због властите безбједности, не излазе из својих кућа док не пронађу убицу.

Дакићева сеат ибица пронађена је недалеко од шуме.

У међувремену, полицији су се јавили бројни свједоци који вјерују да су видјели бјегунца.

"Пратимо те трагове, али свједоци се често забуне", рекао је портпарол тамошње полиције.

Наводно је један пацијент клинике "Хелиос" видио Дакића како је дошао у болницу и питао за своју бившу супругу, али то није потврђено.

Медији пишу да је Дакић и у прошлости имао насилне испаде, те да је био осуђиван због пријетњи, а недавно је пријетио и бившој супрузи да ће је убити након што га је оставила.

Неколико њемачких медија наводи и информацију како је Дакићева бивша супруга трудна, а отац је њен нови партнер.

Дакић је наводно недавно дао отказ, а шефу је рекао да "мора средити породичну ситуацију".

Његов брат истиче да не може вјеровати шта се догодило.

"Недавно ми се пожалио да пије пуно лијекова и да не може ноћу спавати", казао је видно потресени Горан Дакић, Драженов брат.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица