Макаров: Не познајем жену са снимка

Срна
Макаров: Не познајем жену са снимка

Москва - Игор Макаров, руски олигарх чија је наводна “нећака” снимљена како уговара сумњив споразум са аустријским вицеканцеларом Хајнцом-Кристијаном Штрахеом, рекао је да није у родбински везама са том женом и да је уопште не познаје.

“Свима је познато да сам ја једино дијете у породици и уопште немам нећаке. Нисам родбински повезан са том женом која се представила као Алена Макарова и уопште је не познајем”, рекао је он за руско издање листа “Форбс”.

На снимку, који су објавили листови “Шпигл” и “Зидојче цајтунг”, наводна Алена Макарова разговара са Штрахеом, аустријским вицеканцеларом и шефом Слободарске партије и његовим помоћником Јоханом Гуденусом о додјели уговора у замјену за политичку подршку.

“Шпигл” није идентификовао жену на снимку, али је “Зидојче цајтунг” објавио да се она представила као нећака Игора Макарова, руског олигарха блиског предсједнику Русије Владимиру Путину.

Макаров је оснивач “Итере”, руске прве недржавне гасне компаније. Крајем деведесетих година, фирма је препродавала гас из Туркменистана, бивше совјетске републике у којој је Макаров рођен.

Према магазину “Форбс”, Макаров је на 48. мјесту на листи најбогатијих људи Русије са богатством од 2,1 милијарду долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана