Лубиц цјепао папире за боловање

Б92
Лубиц цјепао папире за боловање

Берлин - Њемачки пилот Андреас Лубиц, који је са собом у смрт одвео 149 људи у авиону "Џерман вингса", крио је депресију од својих послодаваца, кажу истражни органи.

Истражитељи су међу документацијом у његовој кући пронашли и неколико поцијепаних папира на којима се налазе упути за боловање, које је потписао његов љекар. Међу њима је и једна дознака датирана на дан трагедије у француским Алпима.

Засад није објављено из ког разлога је Лубиц требало да иде на боловање, али се претпоставља да су у питању психички проблеми повезани с депресивним стањем.

Њемачки тужилац је објавио да нису пронађени докази о "политичким или религијским" мотивима за његов чин, као ни опроштајна порука.

Њемачки копилот који је означен као кривац за пад авиона Џерман вингса имао је "неку врсту дијагнозе" у свом медицинском досијеу, објавили су нешто раније званичници.

Како пише њемачки лист "Билд", Лубиц је провео 18 мјесеци на психијатријском посматрању, а том приликом су му дијагностификоване "повремене депресивне епизоде".

"Имамо његову пилотску лиценцу и медицински досије, такође и резултате редовног специјалистичког прегледа, али не знамо на шта се он односи", навео је јутрос Холгер Касперски.

"Билд" наводи да је имао увид у његов досије, посредством извора из Луфтханзе, компаније која је власник "Џерман вингса", и истиче да у њему стоји да је Лубиц имао психолошке проблема који су захтјевали специјалне и сталне медицинске провјере.

"Билд" такође истиче, позивајући се на изворе блиске истрази, да је Лубиц имао проблема у личном животу, након раскида емотивне везе.

Званичници су објавили у четвртак да је Лубиц намјерно оборио авион на лету 4У 9525.

Лубиц је живио с родитељима у њемачком граду Монтабаур, али је и изнајмљивао стан у Дизелдорфу, куда се и упутио у уторак ујутру.

У летачки клуб се учланио веома млад како би остварио свој дјечачки сан о летењу, наводи ЛПЦ клуб на свом сајту.

"Он је остварио свој сан, сан који је платио својим животом", додају из клуба.

Био је један од пилота најбоље оцијењених у цјелом свијету на квалификационим тестовима и врло брзо након завршетка обуке почео је да ради.

Полиција је претходно саопштила да је забиљежила "значајно откриће" у његовој кући.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана